Pečete ten nejlepší štrúdl? Přihlaste se s ním do soutěže a vyhrajte remosku!

V loňském roce byla na akci VIII. Beskydské rekordy aneb Frýdek-Místek plný chutí poprvé představena soutěž o nejlepší štrúdl a ten dle odborné poroty upekla Petra Schneiderová. Myslíte, že pečete ale právě vy ten nejlepší? Tak máte šanci se do soutěže přihlásit! Beskydské informační centrum Frýdek-Místek vyhlašuje 2. ročník této soutěže!

Sladký, slaný, kyselý? Tradiční s jablky nebo raději se salámovou či zelnou náplní? Který je ten nej? Přihlaste se se svým originálním štrúdlem do soutěže o nejlepší štrúdl!

A co pro to musíte udělat? „Všichni, co se mají zájem zapojit do soutěže, a je jedno, zda je to dítě, prarodič, amatérský nebo profi cukrář, se mohou přihlásit prostřednictvím formuláře na webu www.beskydskerekordy.cznebo na pobočkách Beskydského informačního centra ve Frýdku a Místku. Poté stačí přinést svůj vlastnoručně upečený štrúdl na Zámecké náměstí ve Frýdku v den konání akce Frýdek-Místek plný chutí, která se koná v sobotu 19. srpna,“ říká o soutěži Nikola Laníková z pořádající Beskydského informačního centra Frýdek-Místek a dodává, že soutěžit se bude ve dvou kategoriích, a to slaný a sladký štrúdl.

V porotě se opět objeví kromě kuchařů také majitelka pekárny specializující se přímo na štrúdly Marta Randusová, která hodnotila štrúdly také v minulém roce.

Vítězové obou kategorií se mohou opět těšit na hodnotné dárky, a to konkrétně remosky, které věnovala Česká spořitelna, a.s., pro další jsou připraveny poukazy do Krámku pod věží nebo multipacky od Pivovaru Koníček s.r.o.

Recept vítězného štrúdlu z roku 2016:

Pikantní štrúdl s domácím pestem
Ingredience:
Domácí pesto: hrnek sušených rajčat, nasekaná bazalka, hrst piniových ořechů, 2 stroužky česneku, pepř, parmazán, olivový olej

Příprava domácího pesta:
Hrnek sušených rajčata, nasekanou bazalku, hrst piniových oříšků, 2 stroužky česneku a pepř dáme do mixéru a upravíme na požadovanou strukturu. Můžeme přidat i půl hrnku parmazánu. Přidáme 1-2 lžíce olivového oleje dle konzistence.
Příprava štrůdlu:
1. Listové těsto rozválíme a potřeme domácím pestem.
2. Na potřené listové těsto dáme salám Chorizo a zamotáme do závinu.
3. Poté potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct při 180 stupních na 20 minut.