Nejlepší slaný štrúdl – Závin s glazovanou slaninou a nakládanými cibulkami

Ten nejlepší slaný štrúdl upekl muž. Muži mají vybrané chutě, tak neváhejte ochutnat ten od Miloše Semenyšiniho.

Ingredience:
listové těsto
hrubozrnná hořčice
slanina od poctivého řezníka
javorový sirup
nakládané cibulky
nakládaný zelený pepř
sýr čedar

Postup přípravy:
Den předem si potřeme slaninu javorovým sirupem a necháme marinovat, pak slaninu lehce opečeme na pečícím papíru v troubě. Listové těsto potřeme hrubozrnnou hořčicí, přidáme oglazované plátky slaniny, nakládané cibulky a posypeme čedarem. Těsto zabalíme jako štrůdl a posypeme naloženými kuličkami zeleného pepře. Pečeme v troubě cca 25 minut.

O receptu (jak vznikl, čím je výjimečný, odkud pochází…):
Vlastní originální recept alá \“cokoliv zapečeného se slaninou a sýrem nemůže být špatné\“, tentokrát na téma \“lehce sladko-kyselkavé\“. V tomto závinu se snoubí chuť příjemně nasládlé, v javorovém sirupu glazované slaninky s jemně kyselým tónem nakládaných cibulek a jemně palčivou příchutí hrubozrnné hořčice, jejíž pukající kuličky nám spolu s lehce pikantním naloženým zeleným pepřem udělají doslova nebe v hubě Dobrou chuť!