Představujeme vám jednotlivá menu Týdne plného chutí

Třináct frýdeckomísteckých restaurací si pro vás v rámci Týdne plného chutí připravilo speciální čtyřchodové menu, které můžete ochutnat pouze v termínu 7. – 16. srpna 2020.  Tak vybírejte, kam všude zajdete!

Restaurace Carbon – Poklady slezské kuchyně

Předkrm:
Zapečená klobáska od BOBRA v listovém těstě, míchaný salát z lístků
Naše domácí škvarková pomazánka, brusinková marmeláda, Vesnický chléb

Polévka:
Tradiční česnekačka s chlebovými krutóny a olomouckou tvarůžkou
Z kysaného otického zelí s uzeným bůčkem od Bobra

Hlavní chod:
Konfitované kachní stehno, restované červené zelí, opečený bramborový knedlík z bramborárny od pana Kubaláka z Fryčovic
Sous – Vide králičí stehno, šťouchané bramory z Fryčovic s cibulkou a uzenou slaninou od Hájka, pečené žampióny s červenou cibulí

Dezert:
Opilý Francek
Starobělské zmrzlé knedle s mákem

Nápoj:
Ryze hořká Radegast 12´
Naše levandulová limonáda
Konvička našeho domácího jahodového čaje

 

 

Grill Station Střelnice – Slezská kuchyně

Předkrm:
Škvarková pomazánka s rozpečeným chlebem

Polévka:
Staročeská kulajda z čerstvého kopru s houbami a zastřeným vejcem

Hlavní chod:
Králík pečený na černém pivu s křupavou slaninou, chlebovické bylinkové baby brambory
Pečená krkovička na kmínu a česneku s kyselým zelím, domácí chlupáče opečené na sádle

Dezert:
Bramborové šulánky s povidly a šlehaným frýdeckým tvarohem

 

 

Kozlovna Na Špici – Poctivá česká kuchyně

Předkrm:
Domácí paštika s cibulovým chutney a rozpečenou bagetkou

Polévka:
Hovězí vývar s domácími játrovými knedlíčky, nudlemi a zeleninou

Hlavní chod:
Špikovaná hovězí svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem, šlehačkou, brusinkami a citrónem

Dezert:
Domácí jablečný závin se šlehačkou a zmrzlinou

Nápoj:
Velkopopovický Kozel 11, světlý ležák z tanku

 

 

La Baracca – Chuť Itálie

Předkrm:
Hovězí carpaccio, domácí ciabatta
Toskánská paštika, cibulová marmeláda, domácí ciabatta

Polévka:
Chioppio (rajčatová s plody moře)

Hlavní chod:
Linguine alla gricia (dlouhé těstoviny, pancetta, pecorino
Vepřová pluma, aioli, rozmarýnové brambory

Dezert:
Nemesis (čokoládový dort)
Domácí zmrzlina/sorbet dle denní nabídky

Nápoj:
Hugo (prosecco, bezinkový sirup, máta, soda, citron)
Espresso La Baracca

 

 

La Rosa – Italský týden

Studený předkrm:
Parmská šunka s ricottou a Focaccia

Teplý předkrm:
Arancini s holandskou omáčkou

Polévka:
Toskánská cibulačka

Hlavní chod:
Ravioli s hovězím masem na omáčce z rajčat sypané parmezánem

Dezert:
Lehký smetanový dezert LaRosa

Nápoj:
Martini prosecco 0,2l

 

 

Medník – Kuchyně našich babiček

Předkrm:
Roastbeef z hovězího roštěnce, chlebový salát s cherry rajčátky a hladkolistou petrželkou

Polévka:
Kulajda s lesními hříbky a zastřeným vejcem

Hlavní chod:
Filírovaná vepřová panenka s povidlovou omáčkou, pečené tymiánové brambory
Pečená vepřová krkovice na černém pivu, slezské zelí, chlupaté knedlíky, vídeňská cibulka

Dezert:
Tažený makový závin s višněmi, vanilková zmrzlina

 

 

Pivovárek Morava – Letní pivovarské menu

Předkrm:
Terina z vepřového kolínka, celerová remuláda, náš pivovarský chléb

Polévka:
Pivní polévka s čedarem, restovanou anglickou slaninou a bylinkové krutony

Hlavní chod:
Uzená kachní prsa, celerovo-bramborové pyré a pečená řepa

Dezert:
Pivní dortík se šlehaným tvarohovým krémem a čerstvým ovocem

Nápoj:
Morava 11% polotmavá

 

 

Plackárna U Lichny – Bramborobraní

Předkrm:
Bramborový tatarák s opečenou bagetkou a bylinkovým máslem

Polévka:
Pravá česká zelňačka s klobáskou a bramborem
Krémová bramboračka s masovým knedlíčkem a krutonky

Hlavní chod:
Jelení guláš s jalovcem a konfitovaným bramborem
Hovězí bramborákový burger s opečenou slaninou, cibulkou a čedarem

Dezert:
Placičkový dortík s nutellou, jahodami a mátou

Nápoj:
Čerstvě lisovaná šťáva z brambor, mrkve, jablek a celeru

 

 

new Riviéra – Francouzská riviéra

Předkrm:
Cuisses de grenouille-žabí stehýnka s bagetou

Polévka:
Soupe á ĺoignon-cibulová polévka se sýrovým krutonem

Hlavní chod:
Boeuf bourguignon-hovězí po burgunsku s celozrnou bagetou

Dezert:
Tarte au citron meringuée-citronový koláč se sněhem

Nápoj:
Brise de France – Cabernet sauvignon
Brise de France – Chardonnay

 

 

Hotel a Cafe Silesia – Léto s vůní Beskyd

Předkrm:
Grilovaný beskydský oštěpek se slaninovým džemem, máslová brioška
Pečená slezská klobása s cibulovým salátem a rozpečený chléb Morávka

Polévka:
Hříbkový krém s nočkem zakysané smetany

Hlavní chod:
Pečené jehněčí se špenátem a bramborovými škubanci
Šťavnatá panenka, houbové ragú, pečený brambor na sádle a pažitce
Králík na černo, bramborové klusky
Valašský kontrabaš s uzeným masem a brynzou
Škračky na bramborové slámě

Dezert:
Kynuté knedlíky s borůvkami z beskydských vrchů, zakysaná smetana z Čeladné

 

 

Tankovna – BBQ týden

Předkrm:
Anglický roastbeef

Polévka:
Z pečených rajčat

Hlavní chod:
BBQ žebra
Burger trhač

Dezert:
Čokoládové BROWNIE

Nápoj:
Domácí ledový čaj

 

 

Kavárna a restaurace Dvorek – Středomořská kuchyně

Předkrm:
Filírované kalamáry nakládané v pepři, salát z cherry rajčat a dijonský vinaigrette
Korsický salát z chapadel humboldtské chobotnice

Polévka:
Provensálská rybí polévka bujabéza
Tradiční francouzská krémová cibulačka

Hlavní chod:
Pražma královská na grilu
Losos položený na kroupovém zeleninovém salátu
Krevetový špíz zapečený mozzarellou s grilovaným artyčokem

Přílohy:
Kroupový zeleninový salát
Vařené brambory na bylinkách
Focaccia

Dezert:
Tiramisu a la firenze
Panna cotta s malinovým dipem