top of page

Podmínky soutěže o nejlepší zelňačku





Ze strany soutěžících:

Přihlásit se může každý bez ohledu na vlastnictví živnostenského listu. Soutěžní tým může být v počtu 1–4 osoby. Tým si musí zabezpečit:

  • Tým si zabezpečí soutěžní stanoviště na vlastní náklady. Povinností je mít vlastní stánek nebo krytí, které bude sloužit jako ochrana proti dešti a slunci.

  • Tým si zabezpečí veškeré spotřebiče a pomůcky, které jsou nutné k přípravě zelné polévky vč. ingrediencí, aby se mohlo uvařit 20 l polévky. Dále zajistit k prodeji potřebné nádoby, které jsou pro prodej potravin povoleny. Na náměstí není možné rozdělávat oheň, jen v zařízeních k tomu určených.

  • Suroviny k přípravě mohou být předem nakrájeny a nachystány.

  • Polévku je nutné uvařit v době od 10.00 hod. do 13.00 hod.

  • Po uvaření poskytne tým zdarma k ochutnávce 3 porce polévky připravené komisi, která bude spolu s veřejností polévky hodnotit.

  • Tým umožní prodej zelňačky pro návštěvníky akce, aby mohli hodnotit kvalitu. Prodej bude zahájen ve 13.00 hod., slavnostní vyhlášení proběhne v 15.00 hod.

  • Soutěžící nesmí ve svém stánku propagovat nebo prodávat jakékoliv zboží, v případě, že by to bylo záměrem, je nutné zaplatit poplatky, které jsou povinné pro stánkový prodej v rámci gastrofestivalu, a mít oprávnění k prodeji.

  • Přivézt si kvalitní prodlužovačku v případě připojení k elektřině v minimální délce 20 m a zakrýt její napojení v případě deště.

  • Dodržovat příslušné právní předpisy o požární ochraně a bezpečnosti a ochraně zdraví při práci. 

  • Dodržovat pokyny oprávněné osoby pořadatele. 

  • Tým je povinen zneškodnit všechny odpady povoleným způsobem v souladu s ustanovením zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů, v platném znění (zejména ustanovení § 12) a s obecně závaznou vyhláškou statutárního města Frýdek-Místek č. 1/2015 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, včetně systému nakládání se stavebním odpadem na území města Frýdku-Místku. 

  • Tým ručí za škody na předmětech a zařízeních, které na gastrofestival přiváží, a které budou v areálu konání akce instalovány nebo používány a za škody na životě, zdraví a majetku způsobené jejich užíváním. Doporučujeme mít uzavřenou vhodnou pojistnou smlouvu. 

  • Tým se řídí hygienickými předpisy dle zákona č. 258/2000 Sb., které je nutné na akci dodržovat.

  • Používá toaletu, která bude vyhrazena jen pro soutěžící.

Ze strany pořadatele:

  • Pořadatel zajistí účastníkovi elektrickou přípojku zdarma dle požadavků na příkon vzhledem k technické náročnosti spotřebičů.

  • Prezentační místo poskytne bez poplatků.

  • Poskytne označení soutěžních stanovišť.

  • Zabezpečí prostor pro stánek od 9:30 hod. do 15:00 hod., i v případě nepříznivého počasí. 

  • Zajistí vyhrazenou toaletu pro soutěžící.

  • Zajistí zdroj pitné vody na Zámeckém náměstí.

  • Slavnostní vyhodnocení soutěže a odměny

  • Pořadatel si vyhrazuje právo změnit termín akce nebo akci zrušit v důsledku zásahu vyšší moci. Tuto skutečnost je povinen sdělit účastníkovi nejméně 7 dnů před stanoveným termínem akce. 

Co se bude hodnotit?

1) Polévka:

  • chuť, barva, vzhled, suroviny

2) Soutěžní stanoviště:

  • čistota, kreativita, výzdoba

Jak se přihlásit?

Přihlášku je možné vyplnit ZDE. Odesláním přihlášky souhlasíte s podmínkami soutěže.

Organizační pokyny budou zaslány s dostatečným předstihem.

266 zobrazení

Comments


bottom of page